Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу

серпня 31, 2024

 


100 курсантів Національної академії Служби безпеки України склали Військову присягу на вірність українському народові.
Урочиста церемонія відбулася у Києві.
«Вітаю вас зі складанням Військової присяги. Це особливий день, який ви запамʼятаєте на все життя. Бо це перший крок, з якого починається ваша служба українському народу», – зазначив заступник Голови Служби безпеки України Сергій Наумюк.
Він розповів, які завдання виконує СБУ під час війни, будучи невід’ємною частиною Сил оборони, і яких результатів досягла у боротьбі з ворогом, зокрема і на передовій. Так, фактично кожен восьмий танк, знищений з початку повномасштабної війни, - це результат СБУ.
«СБУ щодня наближає майбутню Перемогу. Викриваємо зрадників і колаборантів всередині країни, проводимо унікальні спецоперації на полі бою і в тилу ворога, знищуємо російські нафтобази й військові аеродроми. І навіть під час війни змінюємо Службу, робимо її більш ефективною і сучасною. І нам важливо, щоб приходили молоді фахівці, які будуть працювати пліч-о-пліч з нами», – відзначив Сергій Наумюк.
За традицією курсу присвоєно ім’я Героя України. Цього разу – це ім’я майстер-сержанта і снайпера Центру спецоперацій «А» СБУ Владислава Бувалкіна. Він загинув, виконуючи бойове завдання, коли його група працювала над перерізанням логістики росіян біля Макарова на Київщині у березні 2022 року.
На церемонії присяги були присутні рідні Владислава – мати й дружина, які також привітали курсантів.
Пам’ять усіх полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.
«СБУ робить усе, щоб жодна втрата не була марною! Будемо нищити ворога і відплатимо за загибель кожного українця», – підкреслив Сергій Наумюк.
Він побажав курсантам успіхів і щоденних перемог, а також – бути гідними звання офіцера СБУ і тієї місії, яку виконує Служба безпеки.
Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу Reviewed by новини on серпня 31, 2024 Rating: 5

СБУ повідомила про підозру ще 3-м проросійським агітаторам, серед яких блогер РПЦ та шкільна вчителька з Києва

серпня 30, 2024

 


Служба безпеки зібрала доказову базу на ще трьох проросійських агітаторів, які виправдовували збройну агресію рф та воєнні злочини рашистів.
Усі троє фігурантів - мешканці Києва. Так, затримано вчительку однієї зі столичних шкіл, яка виявилася ідейною прихильницею кремлівського режиму.
Після проведення уроків з біології освітянка записувала провокативні відеоролики та брала участь у прямих ефірах тіктоків, де поширювала фейки московської пропаганди.
Зокрема, вона називала війну рф проти України «внутрішнім громадянським конфліктом», а також виправдовувала злочини рф, у тому числі ракетно-дронові удари по цивільній інфраструктурі.
Ще одним затриманим у Києві виявився водій місцевого таксі, який чекав на захоплення столиці України та вихваляв путіна.
Про це він регулярно розповідав своїм пасажирам під час поїздок, а також знайомим, з якими листувався у месенджері.
Також заочну підозру отримав колишній клірик УПЦ (МП), який напередодні повномасштабної війни втік з Києва до москви і звідти публічно закликає до підтримки окупантів.
Мова йде про блогера-колаборанта Сергія Комарова, який активно «розганяє» наративи кремля щодо збройної агресії рф проти України.
Для масового поширення ворожої пропаганди зловмисник використовує медіа-ресурси РПЦ із загальною аудиторією понад 20 млн користувачів.
Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності трьох фігурантів.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
Злочинні дії Сергія Комарова додатково кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪ ст. 436 (пропаганда війни);
▪ ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
Оскільки фігурант переховується в росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.
Розслідування проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської та обласної прокуратур.




СБУ повідомила про підозру ще 3-м проросійським агітаторам, серед яких блогер РПЦ та шкільна вчителька з Києва СБУ повідомила про підозру ще 3-м проросійським агітаторам, серед яких блогер РПЦ та шкільна вчителька з Києва Reviewed by новини on серпня 30, 2024 Rating: 5

З полону звільнили ще 115 українців, – ексклюзивні фото та відео СБУ

серпня 28, 2024

 

Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.
Життя кожного українця – найвища цінність!

Працюємо над тим, аби виконати доручення Президента України і повернути з полону кожного українця!

З полону звільнили ще 115 українців, – ексклюзивні фото та відео СБУ З полону звільнили ще 115 українців, – ексклюзивні фото та відео СБУ Reviewed by новини on серпня 28, 2024 Rating: 5
На платформі Blogger.