СБУ затримала у Харкові прокурора, який вимагав з потерпілих гроші за «правильне» розслідування злочинів

Служба безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора та Державним бюро розслідувань проводить системну боротьбу з корупцією у лавах правоохоронних органів, яка загрожує державній безпеці в умовах війни.

У результаті комплексних заходів затримано прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова. Він налагодив схему одержання хабарів за «активізацію» розслідування кримінальних злочинів.

Співробітники СБУ задокументували, що посадовець вимагав 35 тис. дол. від потерпілого у справі про шахрайські дії з комерційною нерухомістю.

За цю суму прокурор обіцяв чоловіку дати «поштовх» у розслідуванні відповідного провадження, а також накласти арешт на майно та провести низку експертиз.

До протиправної діяльності посадовець залучив свою знайому як посередницю для передачі неправомірної вигоди.

Співробітники СБУ і ДБР затримали прокурора і посередницю у Харкові «на гарячому» під час передачі всієї суми хабаря.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

СБУ затримала у Харкові прокурора, який вимагав з потерпілих гроші за «правильне» розслідування злочинів СБУ затримала у Харкові прокурора, який вимагав з потерпілих гроші за «правильне» розслідування злочинів Reviewed by новини on травня 03, 2023 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.