СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала позиції спецпризначенців ЗСУ і готувала теракти на Дніпропетровщині (відео)

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала групу агентів фсб у Дніпропетровській області.
Зловмисники збирали розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України.
Насамперед вони намагались виявити розташування законспірованих баз Сил спеціальних операцій ЗСУ, а також локації інженерних укріплень і навчальних центрів українських військ.
Для цього ворожі поплічники постійно намагались розширювати власну мережу інформаторів, у тому числі серед українських військових та правоохоронців.
Крім того, у разі наближення окупаційних угруповань до Дніпропетровщини агенти фсб мали забезпечити їм підтримку у вигляді вчинення диверсій і терактів на території регіону.
За даними слідства, агентурну групу очолював колишній працівник місцевого підрозділу розформованої міліції, якого російська спецслужба завербувала задовго до початку повномасштабного вторгнення.
У поле зору фсб потрапив через свої прокремлівські погляди.
Зловмисник фактично перебував у статусі ворожого резидента і отримав завдання сформувати власну агентурну мережу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.
Для цього до своєї групи він залучив ще двох місцевих жителів – колишніх українських військовослужбовців.
Після 24 лютого минулого року ворог активізував діяльність своєї резидентури для збору розвідувальної інформації.
Передачу даних здійснювали через заздалегідь відпрацьовані канали закритого електронного зв’язку у вигляді текстових повідомлень та графічних зображень.
У разі захоплення регіону російські загарбники обіцяли своїм поплічникам керівні «посади» в місцевих окупаційних адміністраціях.
Співробітники СБУ поетапно задокументували факти злочинної діяльності ворожих агентів.
Під час обшуків за місцями їхнього проживання правоохоронці виявили:
  • вогнепальну зброю з глушниками;
  • бойові гранати;
  • набої різного калібру;
  • засоби зв’язку для конспіративної комунікації з представниками фсб.
У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 111 Кримінального кодексу України, фігурантам повідомлено про підозру у державній зраді, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників російської агентурної мережі.
Спецоперацію проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала позиції спецпризначенців ЗСУ і готувала теракти на Дніпропетровщині (відео) СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала позиції спецпризначенців ЗСУ і готувала теракти на Дніпропетровщині (відео) Reviewed by новини on лютого 04, 2023 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.