Відомий львівський бізнесмен ймовірно причетний до перепродажу гумдопомоги

 

Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Західного регіону вчора, 30 червня, повідомила про вручення підозри 43-річному уродженцю Стрия, військовослужбовцю Сил тероборони ЗСУ у вчиненні кримінального правопорушення, а саме незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги.

Підозрюваний отримував сертифікати кінцевого споживача та гарантійні листи від військової частини, на основі яких його спільники змогли імпортували з-за кордону сталеві плити до бронежилетів. Однак, замість того, щоб передати гуманітарну допомогу на потреби військових, учасники злочинної групи її продали, а 450 тис грн прибутку – розподілили між собою. Всього реалізували 210 таких плит.

Організатором злочинної схеми виявився 42-річний керівник рекламного холдингу, який координував роботу двох інших учасників, розподіляв їхні ролі й функції, забезпечував ввезення, зберігання та переоснащення вантажу, здійснював маскування протиправної діяльності, розподіляв кошти тощо.  

Прокуратури вважають, що це кримінальне правопорушення вчинило організоване злочинне угрупування.

Триває досудове розслідування.

За вчинене цим особам загрожує від 10 до 12 років ув'язнення з трирічним  позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною та з конфіскацією майна.

З власних джерел Варіантам стало відомо, що відомому львівському бізнесмену Ігорю Дулину, який народився в Стрию в 1979 році, нещодавно вручили підозру в справі про оборудки з гуманітарною допомогою. Перевірити ймовірну причетність Ігора Дулина до справи, яку відкрила Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Західного регіону, наразі неможливо через те, що прокуратура не надає подібну інформацію, а сам Ігор Дулин не відповідає на тедефонні дзвінки.

Нагадаємо, що Ігор Дулин є доцентом кафедри туризму "Львівської політехніки", власником мережі "Ваш лаваш", а також декількох інших бізнесів, що пов'язані з нерухомістю, продуктами харчування та освітніми послугами.

Він є головою ГО "Добро.Дій". У 2020 році він висувався в депутати Львівської міської ради за списком партії Слуга народу.  Дулин активно долучається у провладні ініціативи на Львівщині, зокрема, у надання гуманітарної допомоги військовим.

Так, у червні зі Львівщини у межах проєкту "1000 автомобілів свободи", яку організував Львівський обласний гуманітарний штаб, що діє у Палаці мистецтв, за участю Дулина на схід відправили 10 пікапів, тисячу бронежилетів, аптечки та протигази для 80 десантно-штурмової бригади, 24 окремої механізованої бригади, 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони та Національна поліція України.

У квітні ГО "Добро.Дій" була співорганізатором висадки саду Перемоги спільно з Львівською ОВА та глобальною ініціативою "Озеленення Планети".

Наші гроші.Львів писали про те, що  42-річний підозрюваний в цій спарві це ймовірно Віталій Соболевський, засновник рекламного агентства Vitamin ADV. У червні в офісі компанії у Львові проводили обшук. 

Віталій Соболевський є засновником рекламного агентства Vitamin ADV. Він є власником кількох компаній ПП «Кіностудія ВТМН», ТОВ «Вітамін філм студіо» та ПП «Рекламна компанія вітамін». Наприкінці квітня 2022 року став співзасновником ТОВ «Червона калина броня» разом із Ігорем Дулиним. Основною спеціалізацією компанії є виробництво захисного спорядження.

Відомий львівський бізнесмен ймовірно причетний до перепродажу гумдопомоги Відомий львівський бізнесмен ймовірно причетний до перепродажу гумдопомоги Reviewed by новини on липня 08, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.