Щасливі діти" в Ужгороді формують продуктові набори для переселенців, закликають реєструватися

 
Насамперед планують закупити 800 продуктових наборів, які впродовж травня-червня адресно передадуть потребуючим в Ужгороді та Ужгородському районі, розповіла співзасновниця ГО «Щасливі діти» Людмила Сюзева.
«Ми формуємо продуктові набори за кількома принципами. Зокрема, збираємо набори окремо для людей, які мають можливість самостійно готувати. Окремо – для тих, хто такої можливості не має: в  таких наборах будуть продукти тривалого зберігання. Також під час спілкування з директорами шкіл, де проживають родини з дітками, і де їх забезпечують обідами, виникла ідея формувати продуктові набори саме для дітей: в них будуть різні смаколики, йогурти, фрукти, загалом продукти, корисні для дітей», – розповіла Людмила Сюзева.
Запит на продуктовий набір можна оформити, заповнивши реєстраційну форму. Відтак, волонтери обдзвонюватимуть людей та повідомлятимуть, де і коли його можна отримати.
Станом на сьогодні «Щасливі діти» вже роздали понад 150 наборів, ще 200 - на черзі. Реєстрація триває. Волонтери закликають активно реєструватися, аби допомогти якомога більшій кількості людей.
«Наразі ми у процесі підписання угоди з Міжнародним фондом «Відродження», що дасть можливість допомагати людям з продуктами і надалі. Попередньо маємо підтримку нашого проєкту «Долоньки добра» в рамках грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність», що реалізується Міжнародним фондом «Відродження» у партнерстві та за фінансової підтримки Care Deutschland. Це дасть можливість закупити ще додатково 400 продуктових наборів», – розповіла Людмила Сюзева.
«Щасливі діти» надають допомогу переселенцям з часу, коли в область і в Ужгород зокрема стали масово прибувати люди з міст, де ведуться активні бойові дії. З метою підтримки переселенців волонтери, серед іншого, забезпечили продуктовими наборами 80 родин, які проживали, зокрема, в ужгородській школі №6.  
«Ця допомога була надзвичайно важливою, адже переселенці потребували буквально усього. Потрібні було і миючі, і засоби гігієни, і постільна білизна. Привезли нам також техніку, маленькі холодильники, завдяки чому є можливість зберігати довше продукти і харчування для дітей», – розповіла Марія Гринчук.
Зареєструватися, аби отримати продукти харчування можна за посиланням - https://forms.gle/NJBDQRf7aik6mQHU7.
«Татри допомагають Україні» - спільний словацько-український проєкт, який реалізується за підтримки фонду «Donio n. f.». Команда проєкту допомагає охочим виїхати до Словаччини. Консультує, допомагає з прихистком в Ужгороді людям, які не мають де зупинитися, щоб відпочити з дороги аби вирушати далі. У співпраці зі словацькими колегами, волонтери координаційного центру обробляють заявки, шукають доступне для людей житло, координують дії груп, надають інструкції і допомагають з трансфером . Крім того, ужгородська команда закуповує продуктові набори і роздає потребуючим. 

Щасливі діти" в Ужгороді формують продуктові набори для переселенців, закликають реєструватися Щасливі діти" в Ужгороді формують продуктові набори для переселенців, закликають реєструватися Reviewed by новини on травня 18, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.