На Закарпатті відновить роботу вузькоколійка "Анця Кушницька"

 
Про таке повідомив керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретротехніки Укрзалізниці Олег Заблудовський.
За його інформацією, наразі вже розпочалися активні роботи з підготовки рухомого складу, станційних будівель та колійного господарства.
Минулого тижня в депо Берегова був проведений комісійний об'їзд разом з представниками "Львівської залізниці" та РПЧ-5 Королево. Стан вузькоколійки наразі досить плачевний, на жаль, тож роботи досить багато і проект з відродження малої магістралі затягнеться на декілька місяців, а то і років. Але перший і найважливіший крок — відновити курсування приміського поїзда сполученням Виноградів-Хмільник, який було припинено у березні 2020 року через пандемію коронавірусу.
Попередньо планується, що потяг буде курсувати щоденно і виконуватиме три рейси туди-назад. На маршруті курсуватиме оновлений тепловоз ТУ2-034 і два відремонтовані вагони ПВ-40.
Жителі віддалених сіл Закарпатської області знову зможуть швидко і зручно їздити на роботу, на базар, на навчання, у справах до райцентру і т.д. Окрім цього, наразі вузькоколійкою будуть користуватися численні мігранти та біженці з інших областей України .
Після завершення війни тут планують такж і туристичні атракції та  винні тури для мандрівників та любителів залізниці. 

На Закарпатті відновить роботу вузькоколійка "Анця Кушницька" На Закарпатті відновить роботу вузькоколійка "Анця Кушницька" Reviewed by новини on квітня 06, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.