Закарпатець без двох ніг Василь Штефко захищає Україну

 
Історію закарпатця розповів керівник пресслужби 128-ї Закарпатської гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас.
За його словами, 55-річний житель Кушниці захищає Батьківщину у складі 128-мої бригади. У 2004 році чоловік втратив обидві ноги на заробітках у Росії і на протезах повернувся додому. А коли Росія вторглася в Україну, зібрав речі і пішов у військкомат.
"Я не спав дві доби, коли побачив, що відбувається. Просто не зміг сидіти дома. Зізнаюся зараз перед командуванням, що збрехав там, – сказав, що в мене тільки один протез. І попросився в 128-му бригаду", — розповів Ярославу Василь Штефко.
Василь служить у роті вогневої підтримки. "Я служив у армії. Вмію стріляти, непогано воджу машину. Люди, котрі не бачать протезів, навіть не здогадуються, що в мене немає ніг. Тут я за званням сержант, а за посадою – водій. Мій батько так само "незаконно" потрапив на фронт під час Другої світової. Йому було 15 років, але він сказав, що має 18, і пішов воювати", — розповів боєць.
Вдома на Василя чекають дружина та 11-річна донька. "Вони переживають, але й пишаються, що я захищаю країну", — додав Василь.
Закарпатець без двох ніг Василь Штефко захищає Україну
Закарпатець без двох ніг Василь Штефко захищає Україну Закарпатець без двох ніг Василь Штефко захищає Україну Reviewed by новини on березня 17, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.