В Ужгороді відбувся футбольний турнір з нагоди виводу військ з Афганістану та пам’яті Олександра Котика

 
21 рік поспіль в Ужгороді проводився футбольний турнір з нагоди виводу військ з Афганістану, у якому постійно брали участь багато команд.
Ініціював турнір відомий в області любитель футболу, людина, яка пройшла війну в Афганістані, офіцер Олександр Котик. У 2021 році через пандемію та нездужання Олександра Котика турнір не відбувся, а у жовтні того ж року Олександра не стало...
Учасники багатьох турнірів Юрій Свистак та депутат Ужгородської міської ради Євгеній Прозор виступили з пропозицією відновити турнір, а до його назви додати «та пам’яті Олександра Котика». Ініціативу підтримали Асоціація футболу Ужгорода й управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради.
Тож напередодні, 15 лютого, у спорткомплексі «Юність» відбувся футбольний турнір з нагоди виведення військ з Афганістану та пам’яті Олександра Котика. На урочистому відкритті була присутня вдова Олександра Наталія Котик та друзі, які разом із ним воювали в Афганістані – Ігор Мельников та Закір Геюшев. Побратими розповіли, як Олександр Котик допомагав сім’ям, котрі втратили у тій війні своїх годувальників, про допомогу інвалідам афганської війни, про організацію турнірів з нагоди тієї пам’ятної дати.
Поєдинок команд «Легіон» та «Проспект», які змагалися вчора, був видовищним. Колосальна самовіддача, хороший рівень майстерності багато разів зривали оплески вболівальників. Фінальний свисток арбітра Петра Миляна зафіксував бойову нічию – 2:2, тож за домовленістю команди пробили серію пенальті і перемогу з рахунком 3:1 здобув «Легіон».
Кращим голкіпером турніру визнали Сергія Торгонського («Легіон»). Приз кращого захисника дістався Олексію Малому («Легіон»), нападника – Валентину Щукалюку («Проспект»). Кращим гравцем турніру став Євгеній Прозор («Проспект»).
Ігор Мельников та Закір Геюшев вручили учасникам турніру срібні та золоті медалі, а  Наталія Котик – кубки призерам.
В Ужгороді відбувся футбольний турнір з нагоди виводу військ з Афганістану та пам’яті Олександра Котика (ФОТО)
В Ужгороді відбувся футбольний турнір з нагоди виводу військ з Афганістану та пам’яті Олександра Котика В Ужгороді відбувся футбольний турнір з нагоди виводу військ з Афганістану та пам’яті Олександра Котика Reviewed by новини on лютого 16, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.