СПИСОК депутатів Ужгорода, які "роздерибанили" зелену зону перед "Юністю"

 
Цей громадський простір на площі Кирила і Мефодія був фахово спроєктований ще у радянські часи і відтоді був недоторканним
Вчора, 3 лютого, на сесії Ужгородської міськради  депутати продовжили "дерибанити" зелену зону перед спорткомплеком  "Юність", яку планують передати в приватну власність для об'єктів торгівлі.
Так, відповідно до п. 1.1 проєкту рішення №686 "Про надання та відмову у наданні  дозволів на проведення експертної  грошової оцінки земельних ділянок" надано дозвіл на проведення експертної грошової оцінки ТОВ «ФЕБА» земельної ділянки (кадастровий номер 2110100000:15:001:0066) площею 0,1643 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі на пл. Кирила і Мефодія. 
За це рішення проголосували 32 депутати. Не голосували лише четверо: Валентин Штефаньо, Олександр Волосянський, Віктор Качур, Богдан Андріїв.
Як зазначив депутат Олександр Волосянський, це незаконно, оскільки в Генеральному плану міста за 2004 рік (діючий по сьогоднішній день) і всій іншій містобудівній документації ця територія позначена, як зелена зона загального користування. 
Ця зелена зона вже передавалась в оренду забудовникам минулими каденціями міськради в 2016-2017 роках. Однак завдяки суспільному розголосу досі залишалась незабудованою.
"Наразі незрозуміла позиція також Ужгородської окружної прокуратури, яка б мала наглядати за дотриманням законодавства при прийнятті таких рішень. Жодних зауважень від них не надійшло. Також не зрозуміло чому досі прокуратура в інтересах територіальної громади не подала до суду на скасування попередього рішення міської ради, яким ТОВ "ФЕБА" ця ділянка була незаконно передана в оренду "для торгівлі". Адже грубе порушення земельного та містобудівного законодавства очевидні. Ужгородцям потрібні зелені зони, а не чергові торгові будки." – повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.
СПИСОК депутатів Ужгорода, які "роздерибанили" зелену зону перед "Юністю" (ФОТО)
СПИСОК депутатів Ужгорода, які "роздерибанили" зелену зону перед "Юністю" СПИСОК депутатів Ужгорода, які "роздерибанили" зелену зону перед "Юністю" Reviewed by новини on лютого 04, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.