Після поїздки закарпатських високопосадовців до Угорщини тамтешня поліція зняла з розшуку "погодженого" заступника голови ОДА

 
Містечкова політична кон'юнктура йде в розріз із законами України, її інтересами та навіть державною безпекою
Після недавнього візиту до Угорщини голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити з офіційного сайту тамтешньої поліції зникла інформація про розшук особи, означеної світлиною майбутнього заступника голови ОДА Василя Іванча. На це сьогодні звернули увагу журналісти порталу Закарпаття онлайн.
За вказаним посиланням наразі відкривається порожня сторінка з надписом "A kért oldal nem található / Потрібну сторінку не знайдено".
Ще буквально кілька днів тому інформація про розшук особи зі світлиною В.Іванча була на сайті.
Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, Кабінет міністрів України на засіданні 9 лютого погодив призначення трьох заступників голови Закарпатської ОДА Віктора Микити, серед яких і кандидатура Василя Іванча (політична партія "За майбутнє").
Василь Іванчо раніше був керівником управління Міндоходів у Закарпатській області в часі президентства В.Януковича та заступником голови Закарпатської облради при попередньому форматі владної коаліції (липень-листопад 2021 року).
Попри те, що для державних службовців України законом заборонене громадянство іншої держави, Василь Іванчо свого часу незаконно оформив паспорт громадянина Угорщини на чуже прізвище. Йдеться про те, що на сайті поліції Угорщини було розміщено інформацію про розшук громадянина Угорщини, мешканця Косівської Поляни Івана Кабаля (KABALY IVÁN). Його підозрювали у підробці документів, зокрема незаконному набутті громадянства Угорщини під іншим прізвищем. При цьому, вказану інформацію ілюструвало фото вже згаданого претендента на посаду заступника голови ОДА Василя Іванча.
Призначення вказаних заступників голови ОДА, серед яких фігурує і Юдіта Петеі з КМКС "Партія угорців України", має ознаменувати переформатування коаліції в Закарпатській обласній раді, при чому - тепер уже за участі депутатів-угорців. В останньому, в силу зрозумілих причин, зацікавлений і офіційний Будапешт. Зокрема, як у контексті зміцнення свого впливу в регіоні, так і в плані вирішення ситуації з Василем Брензовичем. Останній, як уже повідомляло Закарпаття онлайн, тривалий час переховується від українського правосуддя в Угорщині.
Що суттєво, нещодавно візит до Угорщини в силу власних кон'юнктурних інтересів здійснив і чинний голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. Останній зацікавлений в своєму збереженні на посаді. У цьому контексті він зустрівся з високопоставленими угорськими урядовцями та навіть вручив звинуваченому в державній зраді В.Брензовичу почесну відзнаку Закарпатської облради та ОДА «30 років Незалежності України».
У контексті вищесказаного є три можливі варіанти "вирішення" кримінальної проблеми В.Іванча в Угорщині. За першого з них "порішати" питання міг під час свого візиту голова ОДА В.Микита, прямо зацікавлений у знятті звинувачення з особи, яку він подав на заступника, та у створенні керованого варіанту коаліції в облраді. За другого, можливість такого вирішення мав В. Чубірко. Останній, втім, не зацікавлений у переформатуванні коаліції, а якщо й знайшов варіант "виживання" за нових політичних реалій, то хіба шляхом складних "багатоходівок", що малоймовірно. У третьому варіанті "порішати" питання міг сам В.Іванчо.
Так чи інакше, з'ясування обставин зняття з розшуку в Угорщині майбутнього заступника голови Закарпатської ОДА мало би стати предметом зацікавлення українських правоохоронців у сфері безпеки. Адже відбутися це могло, з огляду на специфіку діяльності офіційного Будапешту на українському Закарпатті, з великою долею ймовірності, - шляхом здачі державних інтересів України.
А це,  в контексті можливого нападу на Україну Росії, сателітом якої є сусідня держава, не просто безвідповідально, але й небезпечно.
Після поїздки закарпатських високопосадовців до Угорщини тамтешня поліція зняла з розшуку "погодженого" заступника голови ОДА
Після поїздки закарпатських високопосадовців до Угорщини тамтешня поліція зняла з розшуку "погодженого" заступника голови ОДА Після поїздки закарпатських високопосадовців до Угорщини тамтешня поліція зняла з розшуку "погодженого" заступника голови ОДА Reviewed by новини on лютого 16, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.