На Закарпатті блокували схему незаконного вивезення за кордон лісоматеріалів

 
За даними слідства, незаконну схему організував місцевий підприємець. Маючи значні обсяги незаконно порубаних лісоматеріалів без документів про їх походження, зловмисник планував налагодити схему їх експорту іноземним замовникам.
Встановлено, що підприємець вніс до документів неправдиві відомості стосовно дати придбання сировини, місця завантаження, транспортного засобу, на якому відбувалося її транспортування, водія та обсягу вантажу. Мав намір відпрацювати схему у «тестовому» режимі на першій вантажівці з «експортним» лісоматеріалом.
Співробітники спецслужби задокументували цю спробу нелегального експорту на митному посту «Тиса». У вантажному автомобілі правоохоронці виявили партію свіжоспиляної деревини порід ялина та ялиця загальним об’ємом 41 м³.
У межах кримінального провадження слідчі СБУ повідомили правопорушнику про підозру за:
- частинами 1, 3 та 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут чи використання);
- ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за ме
На Закарпатті блокували схему незаконного вивезення за кордон лісоматеріалів (ФОТО)
На Закарпатті блокували схему незаконного вивезення за кордон лісоматеріалів На Закарпатті блокували схему незаконного вивезення за кордон лісоматеріалів Reviewed by новини on січня 27, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.