Журналісти з'ясовували переваги та загрози зведення курорту олігарха Коломойського на Свидовці

 
Недоторкана природа Карпат, льодовикові озера та прадавні ліси — по один бік. А по інший — гірськолижний мегакурорт світового масштабу, 220 км лижних трас, 20 тисяч робочих місць та навіть перспектива проведення Зимової Олімпіади.
Від 2016 року назва гірського масиву Свидовець, що на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей, залунала на всю Україну.
За намірами зведення курорту в Карпатах стоять високопосадовці з Офісу президента та олігарх Ігор Коломойський.
Місцеві жителі та екоактивісти з усієї України та Швейцарії забили на сполох. Вони стверджують, що будівництво такого величезного туристичного об'єкта знищить дику природу Карпат та матиме руйнівний вплив на басейн річки Чорна Тиса, яка забезпечує водою міста України та ще чотирьох європейських держав.
Макс Левін, журналіст hromadske, разом з активістами проминув десятки кілометрів гірським масивом Свидовець, завітав до селищ Лопухово, Усть-Чорна, Ясіня, Чорна Тиса, поспілкувався з місцевими жителями та чиновниками, щоби зважити всі переваги та загрози зведення курорту на Свидовці.
Журналісти з'ясовували переваги та загрози зведення курорту олігарха Коломойського на Свидовці (ВІДЕО)
Журналісти з'ясовували переваги та загрози зведення курорту олігарха Коломойського на Свидовці Журналісти з'ясовували переваги та загрози зведення курорту олігарха Коломойського на Свидовці Reviewed by новини on січня 14, 2022 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.