На Закарпатті створять координаційний центр для порятунку та допомоги любителям гірського туризму

 

З цього приводу у Закарпатській обласній раді відбувся круглий стіл на тему «Створення та координації волонтерсько-пошукової організації на Закарпатті та залучення її за потреби під час пошуково-рятувальних заходів».

На Закарпатті створять координаційний центр для порятунку та допомоги любителям гірського туризму (ФОТО)

«Якби я йшов у подорож горами, то я б обов’язково зареєструвався у рятувальників, але так, на жаль, роблять не всі  подорожуючі. Як наслідок — маємо випадки травмування та загибелі туристів. Особливо — у зимовий період. Останній трагічний випадок із жителем Ужгорода, що загинув, катаючись на снігоході — цьому підтвердження. Тому наша мета — залучити до співпраці з рятувальниками максимальну кількість людей, які мають відповідне спорядження та навички і досвід походів горами, добре знають місцевість і головне — мають бажання допомагати у пошуку туристів», — обумовив під час зустрічі актуальність ініціативи голова облради Володимир Чубірко. Він розповів про досвід громадських рятувальників у Чехії.

На Закарпатті створять координаційний центр для порятунку та допомоги любителям гірського туризму На Закарпатті створять координаційний центр для порятунку та допомоги любителям гірського туризму Reviewed by новини on грудня 22, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.