"Синевир – Європа". Як ліс з нацпарку "Синевир" стає європіддоном

 

Ділова деревина, вирубана в заповідних лісах Карпат, експортується до Європи, де з неї роблять дерев’яну тару. Походить ця деревина із національного природного парку «Синевир», де її рубають як хвору вибірково санітарними рубками.

"Синевир – Європа". Як ліс з нацпарку "Синевир" стає європіддоном

Національний природний парк «Синевир» входить у десятку найбільших національних парків України. 31 тис. га заповідних лісів у серці Українських Карпат. Тут знаходяться «око Карпат» – озеро Синевир, перший в Україні реабілітаційний центр бурого ведмедя, а з 2017 року букові праліси нацпарку включили до світової спадщини ЮНЕСКО.

Відповідно до законодавства України та Положення про свою діяльність, у НПП «Синевир» мають займатись науковою і еколого-освітньою роботою, рекреацією, охороняти та відтворювати природу, а також підтримувати місцеві промисли для збереження історично-культурної цінності території нацпарку.

"Синевир – Європа". Як ліс з нацпарку "Синевир" стає європіддоном "Синевир – Європа". Як ліс з нацпарку "Синевир" стає європіддоном Reviewed by Новини on листопада 17, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.