Відкриті обласні змагання з пішохідного туризму "Осінні старти-2021" пройшли на Ужгородщині

 

Організатор – Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. На дистанції „Командна смуга перешкод” юні спортсмени долали спеціальні туристські перешкоди в реальних природних умовах – навісну переправу та паралельні мотузки з супроводом через водну перешкоду, транспортування потерпілого, підйом, траверс та спуск по схилу спортивним способом, а також подолання жердин. 

Учасники змагань демонстрували свої навички, здобуті під час навчання в гуртках туристсько-спортивного та краєзнавчого профілів.

Всього у відкритих обласних змаганнях з пішохідного туризму „Осінні старти-2021” взяли участь близько 150 осіб, представників м.Іршава, м.Хуст, с.Малий Раковець, а також власне міста Ужгород та Ужгородського району.

На дистанції І класу взяли участь 17 команд (склад кожної команди – 6 осіб), на дистанції ІІ класу (складна дистанція, що потребувала використання спеціальних навичок виконання страховки та самонаведення) – 6 команд. 

Найкращими, за підсумками протоколів змагань, стали гуртківці команд „Lynx”, „Ящірки”, „Скаути” (Закарпатський центр туризму) та „Туристи Іршавщини” (Іршавський МЦПО). 

Методисти ЗЦТКЕСУМ, професіонали пішохідного туризму Олена Осипенко та Ростислав Глеба доклали максимум зусиль, аби дистанцію «Командна смуга перешкод» подолав кожний учасник. А найбільш досвідчені змогли вибороти медалі й кубки, посівши найвищі сходинки п’єдесталу. 

Напружена боротьба, котра тривала з першої і до останньої хвилини змагальних днів, не завадила дружній атмосфері, що панувала на арені змагань. Взаємодопомога між керівниками команд, нові знайомства та зустрічі старих друзів, обмін досвідом та професійними лайфхаками – запорука зростання здорової конкуренції в лавах спортивних туристів.

Відкриті обласні змагання з пішохідного туризму "Осінні старти-2021" пройшли на Ужгородщині Відкриті обласні змагання з пішохідного туризму "Осінні старти-2021" пройшли на Ужгородщині Reviewed by Новини on жовтня 29, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.