Любителі тихого полювання вже активізувалися та приносять з лісу перший врожай: на Закарпатті почався грибний сезон.Грибники розповідають: поки що врожаю не багато, адже бракує дощу. Ціна на гриби, порівняно з минулим роком, суттєво не змінилася.
Виходячи на збір грибів, варто знати, які з них їстівні. Адже багато непридатних до вживання грибів схожі на їстівні. Збирачі закликають бути уважними та пильнувати, що саме кладете до кошика. Також варто знати, як діяти в разі отруєння.
Лікарі радять у першу чергу не вживати ті гриби, в яких не впевнені, і збирати лише ті, які колись вже доводилось їсти. Якщо ж все-таки не пощаситло отруїтися, існує відповідний алгоритм дій.
Гриби, як відомо, поживні і смачні, підходять для приготування величезної кількості страв. Це низькокалорійний продукт, але при цьому він добре й надовго насичує та знижує ризик серцевих захворювань.
Немає коментарів: