На МП "Тиса" на Закарпатті іноземець позбувся майнінг ферм через обхід декларування та оподаткування

 

15 серпня на українсько-угорському кордоні закарпатські митники задокументували правопорушення за статтею 471 Митного кодексу України, пов’язане із незаконним ввезенням товару, що підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

На МП "Тиса" на Закарпатті іноземець позбувся майнінг ферм через обхід декларування та оподаткування (ФОТО)

Так, громадянин Німеччини, який їхав в Україну в приватних справах, на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці переконував інспекторів у тому, що не переміщує «зеленим коридором» товари, які підлягають декларуванню та сплаті податків.


Утім, митники таки перевірили особисті речі німця, що знаходилися у багажному відсіку іномарки, та виявили 2 майніг ферми з 12 відеокартами, які іноземець вирішив не вказувати у декларації, щоб не сплачувати митні платежі. 


Виявлений товар, хоч і був у користуванні, значно перевищує дозволену митним законодавством суму – 500 євро і до 50 кг за ввезення на митну територію України товару без оподаткування. До слова, в інтернет мережі, нова майніг ферма коштує понад 300 тис.грн, а приблизна ціна б/у – 5 тис доларів.


Відтак, відносно німця складено протокол про порушення митних правил за статтею 471 МКУ, яка передбачає накладення штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також конфіскацію обмеженого до переміщення через кордон товару. 


Наразі дві майнінг ферми з відеокартами (5 шт - GEFORCE RTX 3090 PHOENIX 24 GB GDDR6X, 1 шт - GEFORCE RTX 3090 GAMINGPRO 24 GB GDDR6X, 6 шт - GEFORCE RTX 3080 PG133A; дві материнські плати (GIGABYTE Z390D), блоки живлення (2 шт - JULONGFENGBAO LX1800W та 1 шт - GIGABYTE P750GM); 2 пам’яті (Kingston 32GB і Kingsto 60GB) вилучено до рішення суду, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Закарпатської митниці.

На МП "Тиса" на Закарпатті іноземець позбувся майнінг ферм через обхід декларування та оподаткування На МП "Тиса" на Закарпатті іноземець позбувся майнінг ферм через обхід декларування та оподаткування Reviewed by Новини on серпня 17, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.