До 30-річчя Незалежності України в Ужгороді відбулися офіційні урочистості, марш пам'яті та концерт

 

Розпочалися вони на площі Народній, де під Гімн України у виконанні хору "Кантус" голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, представники правоохоронних органів та силових структур, дипломатичних установ, військові, ветерани АТО/ООС, священнослужителі, громадськість поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.


Там же, на площі, розпочався урочистий марш військових, після чого святкова хода зі 100-метровим прапором України вирушила до площі Богдана Хмельницького, де відбувся концерт. Поруч, на Київській набережній, розгорнули виставку військової техніки.


Після урочистостей на площі Народній в Ужгороді з нагоди Дня Незалежності України центром міста пройшов марш пам'яті.


Представники військових організацій, учасники війни на Сході, керівники міста й області, волонтери, громадськість під патріотичну музику та гасла колоною пройшли до Пагорба Слави. Біля Меморіалу слави загиблим воїнам АТО священники відслужили панахиду.


Під Дзвін пам’яті сьогодні поіменно згадали кожного закарпатського захисника, хто віддав життя в боротьбі за незалежність держави, після кожного прізвища військові робили символічний постріл. До могил Героїв, які поховані на Пагорбі Слави, поклали квіти.


30-ій річниці Незалежності України присвятили сьогодні і концерт в обласному музично-драматичному театрі імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв в Ужгороді.


Духовно-патріотичні вокальні та хореографічні композиції представили Заслужений академічний Закарпатський народний хор, академічний камерний хор "Кантус", симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії, Закарпатський обласний театр драми та комедії, студенти Ужгородського інституту культури і мистецтв, зразковий аматорський ансамбль народного танцю "Джерельце Карпат" обласного будинку культури профспілок, гурт "Курінець" із Краматорська.


Виступили також народний артист України Петро Матій, заслужений артист України Олександр Садварій, дует трубачів, викладачів Ужгородського музичного фахового коледжу імені Дезидерія Задора Емериха і Томаса Поповичів.


У фоє облмуздрамтеатру організували тематичну виставку до Дня Незалежності, присутні на святі також переглянули фільм із найяскравішими моментами заходів культурного марафону, які проводили на Закарпатті у рамках артпроєкту "Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє".


До 30-річчя Незалежності України в Ужгороді відбулися офіційні урочистості, марш пам'яті та концерт До 30-річчя Незалежності України в Ужгороді відбулися офіційні урочистості, марш пам'яті та концерт Reviewed by Новини on серпня 25, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.