На Закарпатті судитимуть експосадовців райуправління Держкомзему за махінації з дерземлями

 

Серед обвинувачених - колишні керівник управління та його заступник, а також начальник відділу. Внаслідок їхніх дій державі було завдано понад мільйон гривень збитків.

Як пише Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, за даними слідства, обіймаючи свої посади, підозрювані незаконно передали з державної у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею 9,9 га на території Руськополівської сільської ради.

Для цього вони внесли недостовірні відомості до офіційних документів щодо їх кадастрових номерів та меж, розробили на підставі нових даних проєкти землеустрою та технічну документацію, яку в подальшому підписали та затвердили.

Дії посадових осіб завдали державі збитків на суму понад мільйон гривень.

Відкрито кримінальні провадження:

  • зловживання владою або службовим становищем, вчинене злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364)
  • службове підроблення, вчинене злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366).

Учора, 25 травня, за погодження Закарпатської обласної прокуратури обвинувальний акт щодо групи посадовців скеровано до суду. Двоє обвинувачених наразі обіймають керівні посади в селищній раді та в управлінні Держгеокадастру.

На Закарпатті судитимуть експосадовців райуправління Держкомзему за махінації з дерземлями На Закарпатті судитимуть експосадовців райуправління Держкомзему за махінації з дерземлями Reviewed by новини on травня 26, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.